Een nieuw platform voor WebAnalytics

31/07/2013 - 13:05

Een nieuw platform voor WebAnalytics

Fedict wijzigt tijdens de maand augustus het technische platform achter Stats, die dienst waar mee u kan rapporteren over de bezoeken op uw site. De vernieuwde Stats  is gebaseerd op Google Analytics en de integratie werd in eigen beheer gerealiseerd.

Vanaf 1 augustus 2013 zal het grootste deel van de Fast2web en WMCS sites overschakelen op Google Analytics, de overblijvende sites zullen in de loop van augustus, ten laatste op 1 september aangepast worden.

In augustus krijgt u van Fedict een login en paswoord voor Google Analytics. Indien u reeds een Google Analytics of gmail login hebt, gelieve de Service Desk in te lichten van uw gebruikersnaam (we hebben uw paswoord NIET nodig)

Wat met de DC Storm data?

Zodra Google Analytics voor uw site is geïnstalleerd zullen er geen gegevens meer in DC Storm worden verzameld, beide systemen kunnen immers niet samen op dezelfde site gebruikt worden.

Het abonnement van Fedict met DC Storm loopt af op 31 augustus, dit betekent dat er niet enkel geen nieuwe bezoeken meer kunnen geregistreerd worden in StormIQ maar ook dat de toegang tot de rapporteringssite wordt afgesloten. Gelieve uw historische rapporten (gegevens van 01/01/2013 tot 01/09/2013 voor het jaarrapport 2013!) in de loop van de maand augustus 2013 uit DC storm te halen en als bestanden op uw eigen netwerk te stockeren. Gelieve de  Fedict Service Desk te contacteren als u hier vragen over hebt, en dit ruim vòòr het eind van augustus.

Hoe werkt Google Analytics en blijven mijn cijfers vergelijkbaar?

Volgens onze observaties zijn de gerapporteerde cijfers uit Google Analytics zeer vergelijkbaar (+/-5%) met deze uit DC Storm.

Omdat Google Analytics erg intuïtief werkt en omdat de meeste webmasters en alle web-agentschappen er al ervaring mee hebben, plannen we initieel niet te investeren in specifieke opleidingen voor het gebruik van de nieuwe tool. We nodigen u uit om https://support.google.com/analytics/ te bezoeken voor wat meer uitleg en met uw bijkomende vragen kunt u steeds terecht bij de Fedict Service Desk /  www.services.fedict.be/nl/Contact/contactformulier  (gelieve “S021 Stats” in het onderwerp van uw vraag te vermelden).

Delphine Duprez

Service Manager van de Stats dienst