Verbeteringen april 2015

Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht aan de applicatie die bestemd is voor de gemeenten:

  • Encryptie van gegevens
Gebruik van de nieuwe functionaliteiten van het eHealth-platform voor de encryptie van gevoelige gegevens. Deze wijziging is transparant voor de gebruiker.
  • Authenticatie en verzameling van attributen
Upgraden van de mededeling van de gegevens die noodzakelijk zijn om toegang te krijgen tot de eBirth-webapplicatie. Het inlogscherm heeft een nieuwe lay-out.
  • Commentaar in het socio-economisch formulier (web toepassing)
Een nieuw invoerveld in het socio-economisch formulier stelt de gebruiker in staat om alle nuttige opmerkingen te verstrekken voor de interpretatie van de ingevoerde gegevens.
  • Kind & Gezin
eBirth verstrekt dagelijks aan het agentschap Kind & Gezin, dat afhankelijk is van de Vlaamse overheid, gegevens in verband met de kennisgevingen van geboorte die worden meegedeeld door de ziekenhuizen, alsmede gegevens in verband met de geboorteaangiften die bij de gemeenten worden gedaan. Op basis van deze gegevens kan Kind & Gezin zijn diensten aanbieden aan de gezinnen die in Vlaanderen wonen.
  • Monitoring
Een nieuwe module voor toezicht op de gebeurtenissen binnen de applicatie maakt het mogelijk een aantal technische problemen te diagnosticeren en er op termijn op te anticiperen. Deze wijziging is transparant voor de gebruiker.
Release date: 
22/04/2015 - 22:00
Versie nummer: 
Version 28