FTS

’Federal Trust Services (FTS)’ is een dienst die aangeboden wordt door de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning, DG Digitale Transformatie (FOD BOSA DG DT). FTS is een dienst die gebruikers toelaat eenvoudig en betrouwbaar elektronische handtekeningen, zegels en tijdsstempels te integreren.

De FTS biedt webservices en software die het te ondertekenen document visualiseren en de eindgebruiker begeleiden bij het handtekenproces. Technische kennis van de digitale handtekening is geen vereiste.

1. Aanvraag

De kandidaat afnemer vraagt de dienst van de FTS aan via servicedesk.dto@bosa.fgov.be.

  1. Bij de aanvraag gaat de kandidaat afnemer akkoord met de Algemene Voorwaarden van FOD BOSA DG DT en stelt duidelijk, wie de betrokkene partijen aan de kant van de kandidaat afnemer zijn.
  2. Na het invullen, controleert FOD Bosa DG DT of de kandidaat afnemer in aanmerking komt voor het gebruik van de dienst FTS.
  3. FOD BOSA DG DT neemt contact op met de kandidaat afnemer om de volgende stappen te begeleiden.

2. Onboarding

De gebruikersovereenkomst en het Onboarding Document dienen ingevuld naar FOD BOSA DG DT gestuurd te worden. Deze documenten bevatten respectievelijk een akkoord en technische informatie van de afnemer welke FOD BOSA DG DT nodig heeft om de configuratie van de klant op de FTS toe te passen.

3. Opzet test- en integratieomgeving

Gebaseerd op de informatie in het Onboarding Document zet FOD BSDA DG DT een test- en integratieomgeving op voor de afnemer. Op basis van de technische informatie kan de afnemer de configuratie zelf verder uitbouwen.

4. Opzet productieomgeving

Na ondertekenen van de gebruikersovereenkomst en validatie van de opzet in de testomgeving, zet FOD BSDA DG DT een productieomgeving op voor de afnemer, gebaseerd op de informatie in het Onboarding Document. Op basis van de technische informatie kan de afnemer de configuratie zelf verder uitbouwen.

Meer informatie over deze dienstverlening of nood aan een kennismakingsgesprek: servicedesk.dto@bosa.fgov.be