BeStServices (S332)

 

De servicefamilie "BeStServices" verwijst naar de webservices met betrekking tot de exploitatie van BeSt Adresgegevens (codificatie van geo-gerefereerde straat- en adresgegevens in België)

 

Belangrijke mededeling: Nieuwe versie XSD 24.3 voor Full Download eind november 2023
Ten einde dezelfde XSD’s te gebruiken voor de full download en de mutaties, zal een nieuwe versie van de XSD’s operationeel worden eind november 2023. De full download gebruikt vandaag XSD v23.3 en dit zal zo blijven tot eind november 2023. Dan zal overgeschakeld worden naar een nieuw full download formaat, gebaseerd op XSD v24.3. Alle gebruikers worden gevraagd om hun toepassing voor de verwerking van de full download aan te passen om klaar te zijn voor de omschakeling eind november. U vindt de nieuwe XSD v24.3 onder 4, Documentatie & Planning BeSt services.

 

 1)   BeSt Services - Open Data :                                                                 https://opendata.bosa.be/index.nl.html
 2)   Voor een overzicht van BeSt Services , klik :                                   Informatie-BeStServices-S332
 3)   Om toegang te vragen tot de BeSt Services klik :                         Toegang tot BeStServices           
 4)   Documentatie & Planning BeSt services , klik :                                Documentatie-BeStServices-S332
 5)  Om een anomalie in de gegevensinhoud te melden   :                  Anomalie Procedure
6)   Frequently Asked Questions (FAQ)                                  :                   FAQ BeSt

 

Disclaimer 

“De BeSt Address services bezorgen u de adresinformatie die op dit ogenblik beschikbaar is in de referentiedatabanken van de regio’s. Voor sommige federale business processen volstaat de actueel beschikbare adresinformatie nog niet om vlekkeloos te kunnen omschakelen naar een exclusief gebruik van de BeSt-adressenbron, wat uiteindelijk wel de bedoeling is als authentieke bron. Daarom werken we  samen om deze hiaten in de gegevens binnen het jaar weg te werken.

In deze tussenperiode is het  aan elke gebruiker van de BeSt Address services om te evalueren of de actuele datagegevens al voldoende bruikbaar zijn  voor toepassing in de eigen business processen. Mocht u fouten vaststellen, sommige adressen niet terugvinden of andere vragen hebben met betrekking tot de adresgegevens, dan kan u dit melden via de anomalie procedure van de betrokken regionale partner”.